S několika odvážnými holkami z Funkčního tréninku jsme strávili intenzivní, ale krásné 3 dny na čerstvém vzduchu v Pnětlukách u Loun – zde je krátky report!

Ranní tréninky začinaly čínskými dechovými cvičeními (nááádech…. výýýdech… krásná příroda, klid) a dynamickou rozcvičkou, jejíž součastí byly předkopy, krátké sprinty, skoky apod.

Hlavní program dopoledního tréninku byl věnován cvičení s kettlebells. Soustředily jsme se hlavně na techniku  a na výuku novych cviků podle systemu kb5 (www.kb5.cz). S pokročilými děvčaty jsme dokončily kompletní první dva levely, tj. kb1 a kb2. Trénink končil náročným během do pekelně strmého kopce. Ufff.

Odpoledni trénink byl zaměřen především na nácvik praktické sebeobrany pro ženy. Procvičovaly jsme s holkama základy sebeobrany za použití jednoduchých technik jako např. úder dlaní, kop do rozkroku apod.  Věnovali jsme se intenzivně i základům boji na zemi (ehm, respektive ve voňavé jarní trávě ;-). Výuku měl na starosti Pavel Macek sifu ze školy LGHK (www.lghk.org) a khru Filip Rouček, instruktor thajského boxu z Lanna Gymu. Děkujeme klukům  za trpělivost, pomoc a cenné rady!

Mezi tréninky byla spousta času na odpočinek v klidném prostředí střediska uprostřed lesa – kamarádi ze spřátelených škol (Wing Chun Ivana Rzounka, www.wing-chun.cz), sluníčko, zpěv ptáků, večer posezeni u ohně… žádné otravné počítače a telefony, prostě relax… Co se více přat? :-)

Do Pnětluk opět zavítame v létě (22.-29.cervence 2011), tentokrát prozměnu na 1. letní camp Funkčního tréninku!

“Girrrrl’s Power” s vámi! ;-)

Justys