Strečink?

Věnujete se posilování nebo jinému podobnému cvičení? Bod pro vás! Cílem funkčního tréninku však není jen síla a „kondička”, ale i pohyblivost, pružnost a lepší regenerace.

Strečujte a protahujete se? Druhý bod pro vás! Je však strečink univerzální odpovědí na „zkrácené” svaly? Představte si provázek s uzlem veprostřed – co se stane když jej budete natahovat? Uzel se utáhnete ještě více. Podobně je to i s našimi svaly – jen strečovat nestačí. Tahaly bychom za konce zauzlovaného provázku. Co tedy s tím?

Masáž?

Rozpuštění „uzlů” dosáhneme nejlépe pravidelnou masáží rukou odborníka. Ne každá z nás však má za manžela maséra či terapeuta, či si může dovolit několikrát týdně zajít na masáž (hmmm, kéž by… ). Opět se musíme zeptat – co tedy s tím?

Pěnový válec!

S foam rollerem aneb pěnovým válcem jste se možná už setkaly, např. na lekcích Pilates. Jedná se o cca. metr vysoký pěnový válec, zhruba 25 cm v průměru. Lehnete si na něj a rolujete a válíte se a rolujete – zadní stranu stehen, přední stranu, zadek, záda… Cvičení je celá řada – cvičíme je ostatně na začátku všech našich lekcí Funkčního tréninku.

Foam roller vám pomůže připravit se v rámci rozcvičky na trénink, předejít zraněním, rozmasírovat „uzly”, uvolnit se, zredukovat napětí a ztuhlovost svalů, zlepšit cirkulace krve a energie, změnit uspořádání napětí v měkkých tkáních, odstranit svalovu bolest a zlepšit regeneraci svalů po náročném tréninku. Pár minut na začátku a případně i na konci tréninku stačí!

 

Těším se na vás na cvičení!

Justyna