Funkční trénink Praha - TerkaTereza Stöckelová, 35 let

Kdy jsi začala cvičit a proč?

Na funkčním jsem začala v listopadu 2011, protože mě baví cvičit a u Justys to byla láska na první pohled. Cítila jsem hned po první hodině, že se naučím něco nového a podstatného.

Oblíbený cvik, náčiní, část tréninku?

Každá část tréninku je potěšením svého druhu. „Válec“ je pure pleasure. Čím delší dobu cvičím novou rozcvičku, tím ji mám raději (dávám si jí i doma po ránu) a doceňuju její účinnost a promakanost. Silové cviky s vlastní vahou a kettlebells jsou samozřejmě základ, člověk se na nich učí nový přístup ke kontrole a ovládání vlastního těla. Každou hodinu mám speciální chuť na něco jiného, ale na shyby vždycky. A kardio na konec je jedinečný.

Na čem momentálně na tréninku pracuješ?

Za prvé se snažím stále zlepšovat cviky na plánovanou soutěž KB5 Challenge (TGU, press, pistol, shyby, snatch) a nově teď trénuji progrese směrem ke kliku na jedné ruce.

Na jaký výkon či zlepšení jsi nejvíce pyšná?

Největší euforie byla z prvního shybu. Trénovala jsem na něj čtyři měsíce. Bylo to překročení Rubikonu, které se pak projevilo i v dalších cvicích (s kettlebells). Radost mám samozřejmě z každýho dílčího postupu. Na kettlebells se mi přitom líbí, že jsou mezi nimi čtyřkilové skoky – člověk musí na zlepšení trpělivě makat, a pak je to „velká“ věc.

Terka, 35 let, váha 49 kg – TGU s 24 kg, pistol s 20 kg, shyby

Co ti cvičení dává?

Pozitivní energii všeho druhu.

V čem je podle tebe cvičení v gymu Funkčního tréninku Praha jiné?

Je to kombinace fundovaného, individuálního a velmi přátelského přístupu k žačkám. A na rozdíl od všech jiných míst, kde jsem kdy cvičila, hraje se v gymu příjemný playlist, nikoli iritující „radiožurnálový“ pop, což je dost důležité pro celkovou atmosféru.

Doporučení pro začínající cvičenkyně?

Cvičit nejen na tréninku, ale i doma :-)