Funkční trénink pro ženy Praha - Zdenka D.Zdenka Dudová., 23 let

Kdy jsi začala cvičit a proč?

Začala jsem cvičit v únoru 2011, na trénink mě přivedla kamarádka, které se cvičení líbilo a popostrčila mě, ať to taky zkusím. Jsem jí za to dodneška nesmírně vděčná! Nemůžu říct, že jsem věděla hned od první minuty, že je to to pravé. Trenérka Justýna mi byla sympatická hned, ale do cvičení jsem pronikala pomalu, protože jsem byla hodně zanedbaný případ, co se cvičení týče.  S každým dalším tréninkem jsem měla pocit že to má smysl, že jsou vidět výsledky a po čase jsem zjistila, že mě to vlastně baví, že se na cvičení, a holky co na něj chodí, těším a že se po něm cítím dobře. Tak jsem postupně začala chodit častěji a teď už to beru jako samozřejmost.

Oblíbený cvik, náčiní, část tréninku?

Baví mě všechno, není nic co bych vyloženě neměla ráda, (kromě rozmasírovávání namožených svalů na nohou, to opravdu bolí)!

Trénink je rozumně poskládaný, a navíc trvá hodinu, což uteče neuvěřitelně rychle. Oblíbený cvik – těžko vybrat jen jeden. Ze železa mám nejradši mrtvé tahy a TGU, z cviků z vlastní vahou shyby, kliky, pistole. A svým způsobem mám ráda i kardio na konci tréninku, když ho náhodou vynecháme, mám pocit, že to nebyl kompletní trénink :)

Na čem momentálně na tréninku pracuješ?

Na podzim a v zimě jsem jela přípravu na KB5 Challenge, které se teď bohužel nezúčastním, protože nejsem tou dobou v Praze. Od Vánoc jsem částečně upustila od silového programu a soustředila se víc na rozvoj mobility, rozsahu pohybu, flexibility a cvičila hodně korekčních cvičení. U silových cviků spíše ladila techniku. Mám pocit že s funkčním tréninkem rostu. Chodím už dva roky a pořád je co dělat, pořád je na čem pracovat, co zlepšovat a to rozhodně ne jen v rámci přidávání železa. Do budoucna mám několik cílů: shyby, technicky lepší kliky a obecně technicky dotáhnout k dokonalosti cviky s vlastní vahou.

Na jaký výkon či zlepšení jsi nejvíce pyšná?

Úplně nejvíc jsem pyšná na to, že se sebou pravidelně, už dva roky v kuse něco dělám a že je to vidět. (Předtím jsem mnoho let nedělala vůbec nic…) Konkrétně na cvičení těch zlomových výkonů bylo několik, v každé fázi jiný. První klik na zemi, TGU s 16Kg kettlebell (tenkrát jsem si myslela že s těžší se už nedělá, ani nevím proč), pak když jsem se konečně naučila cleany a snatche aniž bych z nich měla modřiny,  pak první pistol, press s 20kg, TGU s 32kg… Je toho hodně. Ale největší radost jsem měla z toho prvního kliku, trénovala jsem na něj 4 měsíce a byl to první velký důkaz toho, že trénink má výsledky. Protože když jsem začala chodit neudělala jsem klik ani o zeď a v pozici prkna jsem vydržela asi tak 5 vteřin…

Co ti cvičení dává?

Dobrou náladu, dobrý pocit sama ze sebe, lepší fyzičku, větší sílu, sebevědomí a nové kamarády a známé. A bere mi nadměrné tukové zásoby což mi vůbec, ale vůbec nevadí.

V čem je podle tebe cvičení v gymu Funkčního tréninku Praha jiné?

To nevím, protože jsem nikam jinam pravidelně nikdy nechodila. Pro mě je jiné v tom, že mě to baví, že nemám potřebu hledat jiné cvičení a že mi to připadá jako velice smysluplně strávený čas.

Doporučení pro začínající cvičenkyně?

Těch by bylo mraky, ale myslím, že si každý cestu ke cvičení musí najít sám, co platilo pro mě, nemusí platit pro ostatní. Základ je asi – nebát se přijít a začít cvičit. Nic víc nepotřebujete, když budete poslouchat Justýnu, všechno ostatní půjde samo.


 

Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva