Funkční trénink Praha - cvičení pro ženyJméno, věk: Jana Kopová, 27

Kdy jsi začala cvičit a proč?

Na funkční trénink chodím k Justýně do gymu od března lonského roku. Přišla jsem, protože jsem hledala pohyb, po kterém uvidím opravdové výsledky. Chtěla jsem se konečně naučit úplně základní cviky, jako je klik a shyb, a hlavně jsem chtěla být celkově silnější, protože cítit se silná je podle mě pocit k nezaplacení:) A protože výsledky se dřív nebo později dostavily a dostavují , cvičím u Justy dodnes a jsem čím dál nadšenější.

Oblíbený cvik, náčiní, část tréninku?

TGU, protože je to komplexní pohyb a tělo pracuje jako celek. Swingy, protože mají dynamiku a tvoří základ dalších cviků. Z náčiní jednoznačně kettlebell a až se zadaří shyb, tak určitě i hrazda, zatím je to boj. Parádní část tréninku je rozcvička, hlavní blok i kardio, jinými slovy, miluju to všechno! :)

Na čem momentálně na tréninku pracuješ?

Od začátku dubna jedu program na zlepšení shybů, v mém případě jde o to, udělat první, a pak zvyšovat počet opakování. Už ted se cítím líp, makám a těším se na výsledky.

Na jaký výkon či zlepšení jsi nejvíce pyšná?

Pro mě osobně je to zatím TGU s 24kg a 10 slušně provedených kliků. O tom jsem si před rokem mohla nechat zdát.

Co ti cvičení dává?

Kde začít? Dává mi čistou radost. Radost z pohybu, radost, že moje snaha má výsledky, radost z pokroků mých i ostatních holek, radost z toho, že se pořád můžu zlepšovat. Celkově jsem zesílila a cítím se skvěle jako nikdy. A to je teprve začátek!

Jasně, někdy to bolí a nejde tak, jak by člověk chtěl. Jindy to jde skvěle a všechno jde jak po másle. Ale každopádně, málokdy je mi tak dobře, jako když jdu z tréninku a cítím se zdravá, silná a všehoschopná:) Díky cvičení u Justýny jsem taky potkala skvělé lidi všech možných profesí, se kterými se vždycky ráda potkám i mimo gym. A samozřejmě Justýnu, úžasnou trenérku, která žije, tím co dělá, a vy jí budete milovat (dobře, občas ne,ale po tréninku vás to přejde:)).

V čem je podle tebe cvičení v gymu Funkčního tréninku Praha jiné?

Jako zasloužilá vymetačka fitness klubů, která vyzkoušela snad všechny tzv.moderní fitness aktivity, jako je např.aerobic, body styling, aerobic dynamic kickbox, Less Mills program, Power plate, kruhový trénink,atd.atd.atd., můžu srovnávat. V čem je podle mě funkční trénink jiný?

Zaprvé v přístupu. Za cenu skupinových tréninků získáte individuální přístup a trénink na míru. Můžete přijít jako profi sportovkyně nebo nepolíbená sportovní začátečnice, a Justýna vám sestaví trénink šitý přímo na vás. Používá přitom vědomosti, které průběžně získává od špičkových lektorů z Evropy, Ruska i Ameriky. S manželem Pavlem patří v Cechách k absolutní špičce v tom, co dělají. Přitom pro ni to není bussiness, ale poslání. To ale poznáte, až když přijdete a uvidíte jí v akci:).

Za druhé, cvičí se ve skupinách max.deseti lidí, takže žádné masové poskakování, ale poctivý trénink, kde se v davu rozhodně neschováte.

Taky se můžu zaručit, že budete cvičit a pracovat nejdřív hlavně s vlastním tělem, železnou kouli neboli kettlebell, si musíte zasloužit. Budete se na to těšit.

Funkční trénink Praha - cvičení pro ženyV čem dalším je to cvičení jiné?

Při pravidelném cvičení aspon dvakrát týdně uvidíte výsledky. Není v tom žádné kouzlo, jen poctivá práce. Zjistíte, že i za minimum času můžete z cvičení vytěžit maximum. Když budete chtít, dozvíte se i něco o výživě. Možná budete překvapené tím, co se dozvíte, jako jsem byla i já.

Jiná je i tělocvična. Nikde jinde jsem nezažila rozcvičení na pěnových válcích, aby se šlachy a svaly připravily na výkon. Dá se u toho skvěle poklábosit:) Vybavení je minimalistické, neokázalé, a prostředí ryze dámské.

Abych to shrnula, tohle cvičení znamená návrat k základům. Budete dělat cviky, které jsme se možná nikdy pořádně nenaučily, jako je dřep, klik, později shyb. Budete se učit základy, protože bez nich není na čem stavět. Budete se divit, protože i když nebudete chtít, zhubnete. Přestanou vás bolet záda, kolena, budete pružnější, ohebnější a silnější. Budete se divit, že být silná absolutně neznamená vypadat jako babochlap s hromadou svalů. A když vydržíte, budete zírat, co všechno vaše tělo dokáže:)

Doporučení pro začínající cvičenkyně?

Moje doporučení je jasné. At už jste si našly stránku funkčního tréninku samy nebo vám to cvičení někdo doporučil, moc nad tím nepřemýšlejte. Zavolejte nebo napište a přijdte si to vyzkoušet. Ze začátku vám to jako mně možná přijde všechno nějaké jiné, ty holky si budou povídat o neznámých cvicích atd., ale ručím vám za to, že vás hned vezmou mezi sebe.

Jak já říkám, tohle cvičení vám možná změní život:) Na viděnou na tréninku!


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva