Funkční trénink PrahaJestli jako já patříte do skupiny holek, které objevily a praktikují Funkční trénink pod vedením Justys (a jejích top instruktorek), můžete si pogratulovat. Dostává se Vám totiž něčeho, co dnes není až tak běžné – opravdu kvalitního tréninku, který vede k výsledkům a přitom plně podporuje Vaše zdraví. Prostě jste došly do bodu, kdy už nemusíte dál hledat a tápat, tohle je ono!

Alespoň to byly moje pocity, když jsem začínala s Funkčním tréninkem loni v lednu, po letech atletiky, biatlonu, posiloven, běhání a kdoví, čeho ještě.

Chcete-li kondici, sílu, zdraví a ano – mít pěknou postavu? Jste tu správně!

Raketově narůstající klientela svědčí nejen o kvalitě trenérek, ale také o kvalitě systému školy KB5, podle kterého cvičíme v našem dámském gymu na Dejvické.

Na trénincích to jede jako na drátku a cvičíte-li alespoň 2x týdně, máte na úspěch zaděláno. Super!

Už se těšíte, jak si za dva měsíce koupíte o číslo menší oblečení! Těšíte se, že budete vypadat jako Terka s Bětkou, uděláte bez problémů deset kliků a díky swingům budete mít sexy pozadí! Fajn, opravdu to tak může být (a bude!), jen si musíte uvědomit jednu zásadní věc.

Budete-li perfektně cvičit, samo o sobě to nestačí

Stejně důležitá, ne-li důležitější, je totiž Vaše strava a celkový životní styl, jakým žijete den co den mimo gym. Jestli si totiž myslíte, že si po cvičení můžete dát bábovku, nebo naopak, že ranní bábovku na tréninku „vycvičíte“, tak na to zapomeňte. Čím víc trénujete, tím kvalitnější potřebujete „palivo“. Soustřeďte se na kvalitní co nejméně zpracované potraviny jako je zelenina, ovoce (decentně!), maso, ryby, vejce, ořechy, semínka, kokosový tuk.

Kvalitní strava a správně vedený trénink jdou ruku v ruce. Jednomu bez druhého bude vždycky něco chybět.

Funkční trénink-zdravá strava

Správný funkční trénink perfektně zeštíhluje pas. Swingy a mrtvé tahy se postarají o dokonalé pozadí. Jestliže už nějakou dobu pravidelně cvičíte a Vaše tělo se stále pyšní nějakým tím kilem navíc, pravděpodobně jíte špatně. Ty faldíky na břiše a bocích, jsou, děvčata (ale i chlapci), hlavně o stravě! Kdo to pochopí, má napůl vyhráno.

Jestliže pravidelně cvičíte, ale výkony stagnují a vy se moc nezlepšujete – pravděpodobně jíte špatně.

Kvalita na prvním místě

Stejně jako u cvičení platí: nejde o to, kolik uděláš opakování, ale o to, kolik uděláš správných opakování, u jídla to je podobné: nejde (pouze) o to, kolik kalorií do sebe nasoukáš, ale o to, jak kvalitní ty kalorie budou – rozuměj: jde o to, CO konkrétně jíš. Kalorie ze sladkostí vs. kalorie z kvalitního steaku – to je sakra rozdíl. Není tedy řešením dát si Snickers a pak půl dne hladovět. Kdo to tak dělá, koleduje si o průser v podobě metabolických onemocnění. Kromě toho, že nezhubne.

Různé složky potravy se totiž metabolizují různým způsobem a můžou Tvůj trénink buď podpořit, nebo také pěkně zazdít! A když už na tréninku tak makáš, nestálo by za to dopřát si i kvalitní výživu? Někdy stačí i málo a výsledky stojí za to.

Jsme hrdé na to, jak cvičíme, pojďme být hrdé i na to, jak jíme.

Pojďme jednou provždy pochopit, že stejně jako růžové plastové kettlebells nejsou náčiní na cvičení, stejně tak „jídlo“ zabalené v růžovém plastovém obalu není k jídlu, nýbrž k naplnění peněženky potravinářských gigantů.

Individuální strava s jasně danými základy

Tak jako funkční trénink je o individuálním přístupu, Tvůj jídelníček by měl taktéž respektovat Tvoji individualitu. Stejně jako v tréninku se ale staví na podobných základech (zdraví, funkční síla, kvalita provedení) i základy tvojí stravy budou podobné (kvalitní bílkoviny, mnoho zeleniny). Na drobné nuance potřebuješ poslouchat své tělo, případně nasměrovat a motivovat odborníkem na výživu. Nemáš-li solidní vědomosti, jak se stravovat, je lepší ze začátku vyhledat odborníka. Pozor však na tzv. rádoby-odborníky, kteří se drží zastaralých (a nefunkčních!) výživových vzorců, jež jsou dávno pasé (zatracují tuky, cpou Ti celozrnné pečivo, straší Tě cholesterolem), takovým se vyhni velkým obloukem.

Urči si priority, buď konzistentní a vytrvej!

Mistrovství nespočívá v tom, dělat co nejvíce různých cviků, nebo vyzkoušet všechny možné i nemožné potraviny, ale v tom, že si vyberu pár opravdu dobrých cviků (potravin) a těch se držím. Funkční trénink je o dlouhodobém individuálním plánu, stejně tak kvalitní výživa je o dlouhodobě nastavených prioritách a jejich systematickém dodržování.

Jak to všechno zvládnout

Ve chvíli, kdy vás obklopuje parta podobně nadšených lidí, tak se z tréninků i dodržování kvalitní výživy stává jedna velká radost, kterou velice rychle pocítíte nejen na svém těle, ale i na dobré náladě a životním elánu! Snažte se proto na začátku najít někoho, kdo Vás podpoří. Choďte cvičit pravidelně, protože v gymu najdete podobně zaměřené holky, které mají podobné cíle a udrží Vás tak dlouhodobě na správné cestě.

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-praze-justys3

Co je možné dokázat cílenou výživou?

  • Maximálně podpořit spalování tuků a ochránit svalovou hmotu, a to správným nastavením před-tréninkového a po-tréninkového „jídla“.
  • Zvýšit maximální sílu. Nemáte-li dostatek správných bílkovin, nemůžete se divit, že se nezlepšujete.
  • Odstranit únavu. Už jste někdy zažili, že jste po jídle nebo během odpoledne museli jít spát a to i když jste spali v noci dost hodin?
  • Podpořit imunitní systém a vyhnout se tak většině nemocí. Sbohem vynechávání tréninků kvůli nemoci!
  • Zbavit se nezvladatelných chutí na sladké. Častý problém hlavně u žen, způsobený nejčastěji nedostatkem bílkovin ve stravě. Vyhoďte ty rýžové „polystyreny“ a dopřávejte si každý den dostatek kvalitních bílkovin v podobě (kvalitního!) masa, ryb, vajec, případně dalších individuálně zařazených potravin.
  • Docílit Vaší vysněné postavy!

O autorce:

IFunkční trénink Praha- výživová poradnang. Anna Jermářová

specialistka na výživu

oficiální výživová poradkyně Funkčního tréninku Praha

Domluv se na setkání s Aničkou ještě dnes!

Standardní cena za kompletní službu: 2090,-

Pro klientky Funkčního tréninku Praha/KB5 za speciální cenu: 1690,-! 

 

Zavolej na 608 826 788 (pondělí až čtvrtek, od 16 h. do 20 h.) nebo využij níže uvedený formulář a pošli email!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva