Klik na jedné ruce- Funkční trénink PrahaMěla jsem na tento týden připravený jiný článek, ale kvůli Báře změnila jsem plán.

Bára B. totiž udělala svůj první klik na jedné ruce (na levou a na pravou) po necelých 3 týdnech nácviku! Neměla jsem žádné pochybnosti, že děvčata budou mít výsledky, ale rozhodně jsem nečekala, že tak rychle!

Žádné rozptylování, jasný cíl aneb jak to vše začalo

Na hodině pro pokročilé žačky jsme naplánovaly jasný program na nejbližší měsíce- pokročilé cviky s vlastní vahou. Než se s holkama vrhneme na přednosy a kliky ve stojce, daly jsme si 3 hlavní cíle: dřep na jedné noze, shyby a hlavní bod programu – klik na jedné ruce.

Všechny jiné věci jsme „uzávorkovali“. Nelze být dobrý ve všem, člověk bude dobrý jen v tom, na čem aktuálně pracuje.

Žádný pokus/omyl ale systém/úspěch – metodika StrongFirst

Před 3 týdny  jsme začaly probírat hlavní principy kliku na jedné ruce, které jsme se s Pavlem naučili na kurzu StrongFirst pod vedením našeho učitele Pavla Tsatsoulina v Maďarsku a následně zopakovali i ve Švédsku, kde jsme spolu s mým Pavlem asistovali.

Chief říká: Síla je dovednost. Zvládnutí kliku na jedné ruce je závislé na nácviku řady principů silového tréninku, bez kterých jej prostě neuděláte: Předzpevnění, silové dýchání, zazipováni, vývrtka, svalová iradiace atd. Metodika kliku na jedné ruce dle StrongFirst má celkem 18 kroků!

Opakujeme znovu a znovu: místo pokusů/omylů, preferujeme ověřený systém a výsledky!

Tréninkový GTG program

Bára kromě toho, že se naučila všechny principy a chytře na nich pracovala, nacvičovala na klik na jedné ruce metodou GTG, kterou jsme už jak na KB5, tak Funkčním tréninku zmiňovali.

Ve zkratce jde o to, že cvičíte přes den, tak často jak můžete, ale vždy čertsví a odpočatí, nikdy ne do selhaní. Bára klikovala nejenom doma a na tréninku, ale i v práci (psssst)!

Pochvalu si zaslouží i další z našich žaček – Terka S., známá jako T-1000, kterou uvidíte na videu níže jako druhou. Terka začala na kliku na jedné ruce pracovat o něco dříve než Bára, a dopracovala se k němu díky trpělivosti, vytrvalosti a pravidelnému „chytrému“ cvičení. Slovo „nedokážu“ totiž ve slovníku Terky neexistuje, na to vemte jed.

Gratulace oběma ladies!

 


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva