Nahá pravda

Nejčastější (což neznamená jediný) důvod, proč dámy začnou cvičit, je velmi triviální – chtějí dobře vypadat.

Stačí ale dát fotku pěkného ženského zadku na stránky a hned se některé ozvou, že je to sexistické a že se koukáme na ženy jako na kus masa…

Ladies, prosím klid. Jsme škola silového a kondičního tréninku pro ženy, což znamená, že nás zajímá primárně síla, kondice, pohyb a zdraví, ale – i když v gymu cvičíme stejné cviky jako chlapi – pořád jsme ženy, chceme vypadat jako ženy a chceme se líbit, sobě i ostatním! Alespoň já ano – co ty? Upřímně!

Takže ano, zajímá nás tělo – v první řadě jak funguje, v druhé řadě jak vypadá. Pokud zájem o dobrou postavu přivede někoho k silovému tréninku, nevidím v tom vůbec nic špatného!

„Prdelní amnézie“

To, co nejvíc trápí ženy, jsou stehna, břicho a zadek. Pokud jde o zadek, podívejme se na termín, se kterým přišel doktor Stuart McGill: Gluteální amnézie. Stručně a jasně přeloženo – slabá a ochablá prdel.

Asi nemusím popisovat, jak takové pozadí vypadá. Čím více na zadku sedíš, tím více je ochablý. Nejen, že povislý zadek nevypadá hezky, ale navíc je i jednou z příčin, proč tě bolí záda!

Svaly „prdelní“ („hýžďové“) jsou jedny z největších a nejsilnějších svalů, jaké máme, ale i jedny z nejlínějších. Proto koukej zvednot zadek a začni cvičit!

Neboj se, že ti naroste velká panímanda! Nejde o velikost, ale o tvar – pravidelným cvičením několika pečlivě vybraných cviků získáš pěknou pevnou prdku.

 

Swingy neublíží tvým zádům… Špatně prováděné swingy – ano!

Jestli jde o zadek – odpověď je jednoduchá – kettlebell swingy! Nehledej komplikované řešení. Samozřejmě pokud ke swingům přidáš dřepy, bude to ještě lepší, ale pokud by sis měla vybrat jen jeden cvik, ať je to kettlebell swing!

Často slýcháme dotaz: „Co dělat když ze swingu bolí záda?“

Funkční trénink Praha- cvičení pro ženy

Záda tě nebolí ze swingů, ale ze způsobu, jakým děláš swingy. Že by YouTube, anebo „práce“ instruktorky, která se je včera z YouTube naučila? Ušetři peníze, čas a záda a nauč se swingy od certifikovaných instruktorů, kteří tomu rozumějí. Na Funkčním tréninku místo metody „pokus – omyl“, preferujeme metodu „systém – výsledky“. Správně dělané swingy nejenom že neublíží tvým zádům, ale naopak – posílí záda!

A pěkný pevný zadek? Zaručený!

Stačí málo

Na lekcích Funkčního tréninku Praha říkáme, že „trénink bez swingu je jako den bez sluníčka“. Neznám ženu, která by neměla ráda swingy. Stačí pár minut (3x týdně, 10 až 20 minut).

Kettlebell je velmi praktický nastroj pro zaneprázdněnou ženu – stačí 20% investovaného času a máš zaručeno 80% výsledků. Jedna s našich instruktorek (Misha) přejmenovala swing na „tukožrout“.

Takže si my lady zapamatuj – „den bez swingu je jako den bez sluníčka!“

 


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva