Gym jako bezpečný prostor

Před 11 lety jsem pro sebe hledala “ideální” a vysněný gym. Byla jsem tenkrát na začátku své “sportovní” cesty. Co tím myslím? Nešikovná, nezkušená, cvičením nepolíbená… holka, která neumí ani shyb, ani klik. A to ani nemluvím o jiných věcech s činkami.

Možná se ptáte, jak jsem si takové místo představovala. Chtěla jsem…

  • Místo, kde mě naučí, jak se správně hýbat, jak správně posilovat, jak zacházet s vlastním tělem a i s externí zátěží.
  • Místo, kde se budu cítit dobře, kde mě nebudou očumovat chlapy (co vím, tak někoho to možná motivuje, mě to ale spíš ruší). 
  • Místo, kam můžu přijít bez make-upu (i když v mém případě to nejspíš nehrozí, haha), zpotit se a v klidu si zanadávat, když mi něco nejde. Prostě “bezpečný prostor”. 
  • Místo, kde budou jiné fajn ženy, se kterými se budeme navzájem podporovat a motivovat se. Ne soupeřit a závidět si. 

Bohužel, takové místo jsem tenkrát nenašla. Ale rozhodla jsem se nezoufat a takové místo vytvořit! A tady je výsledek – FuTr. Už 10 let tvoříme místo pro ženy, jako jsi ty. Pro chytré ženy hledající smysluplné cvičení, které přináší výsledky. 

Ideální žačka

Spousta žen, než k nám vůbec přijdou, se bojí, že naše cvičení je jenom pro mladé, namakané ženy. A že dříve, než k nám dorazí na trénink, tak se „musí dostat do kondice“. 

To ale vůbec není pravda!

Ideální žačka je ta, která CHCE. Nic více, nic méně. Žena s motivací. Žena, která bude chodit pravidelně na tréninky a bude chtít mít výsledky. Všichni chceme být samozřejmě zdraví a fit. Ale k opravdovému odhodlání něco změnit potřebujeme většinou nějaké “osobnější nakopnutí”. Naše PROČ. 

Pro někoho je to dostat se do kondice po porodu, pro někoho zhubnout do svatebních šatů, pro někoho zase získat sebevědomí po padesátce a pro někoho být fit babička… Někdo sní o tom, aby zvládl vylézt schody v metru bez funění, někdo potřebuje zase dobývat vrcholky hor. 

Je zkrátka úplně jedno, jaké je to tvoje PROČ, v jaké jsi kondici, kolik ti je let a jestli máš nadváhu nebo naopak chceš přibrat. Důležité je, že ses rozhodla s tím něco dělat! A takové žačky v gymu právě chceme a rády uvítáme – odhodlané ženy. 

Jak v gymu, tak i v životě! 

V gymu nejenomže odhalujeme charaktery a osobnosti – tím myslím například chodit na trénink včas nebo vstát brzo ráno, když je venku zima a tma a pod peřinou teplíčko. Být trpělivá i přesto, že občas něco nejde tak, jak si představujeme, přesto, že nám život klade překážky do cesty… přesto, že kámošce, která s námi cvičí, to jde mnohem lépe… člověk se cvičením naučí spousta věcí sám o sobě.  

V gymu ale také skrz železo vytváříme silnější a odolnější osobnosti. 

Naučíš se překonávat vlastní hranice – lenosti, fyzické “bolesti” a námahy, psychické překážky ve stylu “já to nezvládnu”, “to není pro mě, to nedokážu” – získáš nejenom fyzickou sílu, ale především i tu mentální, uplatnitelnou hlavně v tvém běžném životě. Situace, které by tě dříve možná rozhodily, budeš zvládat pravděpodobně lépe. Budeš se k nim stavět vnitřně silnější, odvážnější, jistější. Budeš si více věřit. 

Na tréninku totiž zjistíš, že něco dokážeš a něco umíš. První tréninky zvedneš kettlebell nad hlavu, ruka se ti bude klepat a možná budeš mít i trochu strach. Za měsíc to ale už zvládneš s jistotou a budeš pokukovat po těžší váze. Budeš vědět, ze už jsi to dokázala a že na to máš. Na tohle a tohle. A ještě zvládneš tohle. A teď pracuješ na tomhle… a pak bys chtěla dokázat tohle…. A pořád se posouváš dopředu. Pořád na sobě pracuješ a nevzdáváš to. 

Nejvíce vždycky obdivuji především ženy, které to nemají v životě lehké. Ne ty, kterým jde všechno od ruky, ale ty, které musejí o všechno bojovat. Ženy, které musejí pracovat a zároveň se starat o děti (a často jsou na to samotné), sotva vycházejí s penězi, jsou po těžké nemoci… Ale přesto to zvládají, přesto zvládají dorazit na trénink, přesto nefňukají. Možná právě proto, že se život s nimi nemazlí. A mají ze cvičení radost.

A proto přestaň hledat výmluvy, že už jsi „stará“, „moc tlustá“ a že nejsi sportovně nadaná. To, co tě nejvíce omezuje, není tvůj věk, ani tvoje váha, rodina, kolegové – svojí největší brzdou jsi jen a jen TY, tvoje hlava, tvé vlastní myšlenky a představy o sobě. Máš kde cvičit, ostatní žačky tě podpoří, tak odhoď tohle vše stranou a začni makat. Jak v gymu, tak i v životě! 

Krásná síla = Funkční trénink!


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva