Známe se devět let...

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-praze-maki

Maki před nástupem do gymu

Když to spočítám, Maki znám už nějakých devět let.

Za tu dobu ona trénovala mě, ona mě drtila během letní přípravy, ona mi předávala mnohé zkušenosti jak ze světa sportu, tak z běžného lidského života. Jak já jsem jí mnohdy nenáviděla, za všechny ty sprinty a posilování, jak jsem se jí bála, když na mě zvýšila hlas, jak jsme se nasmály, když jsme spolu poprvé vyrazily do hospody…

Mnohé jsem se od ní naučila. Myslela jsem si, že ji dobře znám a že mě nemůže jen tak něčím překvapit. Pořád se sama sobě divím, jak moc jsem se mýlila.

Nástup do gymu

Minulý rok mě Maki překvapila, a překvapuje pořád dál. Maki je živoucím příkladem toho, jak moc dokáže odhodlání a pevná vůle.

V lednu 2013 přišla Maki k nám do gymu. Maki sorry, měla jsi nějakých pár kilo navíc, a jak jsi sama často říkala, prostě ses neunesla, ani při horizontálních přítazích, natož na hrazdě, která ti připadala jako nedosažitelná meta.

Za těch několik měsíců, kdy se Maki naučila TGU, zamakala na klicích, dřepech, deadliftech, naučila se swingovat i pressovat, ušla obrovský kus cesty. Ale nejvyšší metou pro ni byl shyb. Pěkný shyb na hrazdě.

Mission (Im)Possible: Shyb!

Na začátku to vypadalo, že je tahle meta pěkně daleko, ale Maki se do toho obula tak, jak jsem u ní nikdy nezažila. Půjčila jsem jí domů přes prázdniny TRX a Maki poctivě makala na horizontálních přítazích.

Jakmile jich dala 10+, pověsila ji Justys poslední týden prázdnin na hrazdu – pár tréninků na hrazdě a zvládla pěkný shyb podhmatem bez asistence.

Good job. Mise splněna.

Jedeme dál!

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-praze-maki-a-betka

Bětka a Maki – silné ladies

No jo, jenže Maki nejen že začala setsakramentsky makat na trénincích, ale během prázdnin změnila i stravu. Sbohem večeře u McMámy. Přesnou váhu vám nepovím, ale takových dvanáct – třináct kilo přes prázdniny shodila a stále na tom pracuje.

Koncem září zvládla 5 shybů podhmatem. Rozjela shybovací program a po pěti týdnech úsilí, voilá 12 čistých shybů podhmatem.

V poslední době začala pracovat na shybech nadhmatem a jsem si stoprocentně jistá, že toho jen tak nenechá a za pár týdnů ji uvidím, jak shybuje se zátěží.

Makinko, dobrá práce!

 

Funkční trénink Praha, cvičení pro ženyO autorce: Alžběta „Kill Bill“ Mušková

Certifikovaná instruktorka školy KB5 a SFB (StrongFirst Bodyweight), SFG (StrongFirst Girya)

Instruktorka Funkčního tréninku Praha


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva