Pressovaci program může byt frustrující – beru.

Neuspěješ, pokud budeš moc spěchat a budeš netrpělivá…

Co jsem zaslechla v gymu za poslední měsíce během programu (je mi jasné, že teď by si spousta z vás přála, abych hůř slyšela ;-)

„Jej, zase to samé?! Zase mám jet pressy?“

Ano. Jo. Yes!funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-Praze-3

Síla je dovednost a je potřeba hodně, hodně času, abyste ji vybudovaly a naučily se ji využívat.

Chceš se zlepšit v pressu (a upřímně – pokud nevypresuješ váhu, která se blíží třetině tvojí tělesné hmotnosti, tak nemáš “splněno – a to je intro level síla pro ženy! Pro pány je to polovina), ale nebaví tě pressovat celou hodinu 3x týdně? Tak zkus zajít do kina „relaxovat“, my si mezitím odjedeme svůj trénink.

Silový trénink je pro trpělivé, které si počkají na výsledky.

„Zase těžší a těžší…Jaký to má smysl?“

O tom je ten trénink! Síla ladies!

Zvládneš těžší váhu s menším úsilím, o tom je zlepšení.

Časem půjdeš ve cvičení více do hloubky – nejenom, že zvládneš těžší váhu, ale budeš tomu více rozumět, lépe vnímat tělo, ladit si detaily a „fíglíčky“ a více si cvičení užiješ.

„Já chci vypresovat 16kg teď, hned, okamžitě!“

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-Praze-2 (2)Netrpělivost.

Naštvání, že něco nejde, sprosté nadávaní, vztek…chápu, byla jsem tam. Taky mám věci, co mi nejdou, na kterých budu ještě hodně dlouho makat (jako třeba press s 24kg), ale dejte mi pár měsíců, rok, a třeba více, a vím, že to půjde.

V tréninku totiž mnohem důležitější než jednorázová námaha je konzistence (pravidelnost cvičení v čase a „stejný program“, místo náhodných tréninků).

Jinými slovy – dřina, nuda a výsledky.

Práce na sobě trvá celý život, takže si to trošku užívej! Ta váha není cíl, cíl je cesta. Děláš to sakra přece pro sebe, tak z toho měj radost, namísto frustrace.

“Proč do toho mám dávat maximální úsilí?”

A) Všechno co děláš v životě (a v gymu) bys měla dělat na 100%, nebo ne? ;-)

B) Jak je tvůj cíl?

Síla? Tak pressuj lehké váhy, jako by byly těžké, a těžké, jako by byly lehké. Pokaždé když pressuješ 12 kg, dělej to tak, jako bys pressovala 16 kg. Tělo nepozná, jakou váhu máš v ruce, pozná jenom stupeň úsilí, jaké tomu dáváš.

Předzpevnění, silové dýchaní, iradiace, sevření druhé ruky,  a jiná chytré fíglíčky. Je potřeba se na to všechno soustředit, pořád dokola, při každém opakovaní. Na FuTr si nejde přijít jenom „zacvičit“ a odškrtnout si hodinu cvičení v diáři…

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-v-Praze-4

Žádný press není těžký po šálku StrongCafe :-)

Je to moc těžké.“

Kdyby to bylo jednoduché, tak by to dělal každý – jak říká Mark Reifkind, Master SFG, ono je to “lehký, dokud to neni těžký.”

Pokud je to těžký – musíš zesílit!

Jsme „silový a kondiční trénink“, takže u nás nečekej óóóm a kecací relax. Protahování a uvolnění jsou potřebné jako druhá strana mince, ale to máte přeci za domácí úkol, že?

Náš cíl je rozhýbat hrudní páteř zatuhlou od sezení u PC, vystrečovat flexory, abychom se narovnali jako člověk, mít dostatek mobility na dřep, na Get up, posílit zadek aby nás nebolely záda… Stačí, proč chtít více?

Pokud je to moc „drsné“, otázka zní, jestli je to pro tebe a co hledáš?

My v tom máme jasno – zdraví, sílu, pohyb!

Zdar a sílu a skvělé výsledku v pressu!

funkcni-trenink-cviceni-pro-zeny-justysO autorce:

Justyna K. Macková,

zakladatelka a šéfinstruktorka Funkčního tréninku Praha


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva