Jsem čerstvou absolventkou KB5 & FuTr Campu pro začátečníky. Právě tento kurz, jsem si díky 5 měsíčním návštěvám FuTru opravdu užila!

Člověk cvičí intenzivně tři dny s docela malou dobou věnované k regeneraci, ale tělo je natolik úžasný stroj, že i to mu stačí!

Po důkladném vysvětlení základních cviků s bell jsem byla ráda za odlišný způsob výuky než v gymu. Mám na mysli cvičení v párech a vzájemném si všímání chyb na druhých a kolegiální přístup ke správnému způsobu cvičení a zdravému tělu

Velmi mile mě překvapilo cvičení přímo v přírodě. Navnadilo mě natolik, že v tento krásný letní čas uvažuji o cvičení v některých z pražských parků. Doslova jsem vnímala, jak se cviční rozrůstá v psychické rovině do nové lepší dimenze.

V závěru denního tréninků – Work-In se cvičení samo. V tak rozsáhlé skupině cvičenců se stejnou chutí a neuvěřitelnou dávkou energie dokážete všechno. Je to droga!campreport1

Tým instruktorů a asistentů byl naprosto profesionální. Striktní dodržovaní morálky nás držela pěkně v pozoru, vše ale probíhalo s úsměvem na tváři.

Tímto zpestření by bylo příjemné prokládat rok častěji. “Víkendy s bell”, “Přidej se! Stromovka s bell” atd…

Lenka S.


Výjezd na Sázavský ostrov byl prima, z Prahy do přírody.

Dny měli harmonogram se stanovenými časy tréninků, jídla a odpočinku. Trénovalo se venku na placu nedaleko ubytování. Pod velkým stromem byly vyrovnané bell, na place jsme si během chvíle uměly najít „komfortní zóny“ v podobě mechových loží (ty oceníte, po několika hodinách sezení na nártech nebo ležení na loktech :-).

U každého cviku jsme začínali jednotlivými drily pro uvědomění si práce těla a svalů. Po dostatečném zapakování, opravách teamleaderů a jejich asistentů jsme pokročily k úplné formě cviku. Prostor pro cvičení v teamech byl v časovém plánu u konce tréningového bloku. V tomto vymezeném čase jsme dostali cenné info od našeho teamleadera Martina.

Pak nás čekala poslední zábava dne a to závěrečný společný trénink. Ten byl dopoledne méně náročný, než odpolední. Pointa Pavlova záměru byla jasná, neodrovnat nás úplně (pouze přiměřeně) před dalším tréninkem. Zejména lezení se mi vrylo do paměti. Všem nám samozřejmě prospělo nejen na těle, ale i na duchu. Odpolední tréninky proběhly v podobném duchu, od posvátné chvíle osvětlení swingu jsme měli to potěšení swingovat v každé volné chvíli.

Poobědovou pauzu jsme trávili na patře na zmiňovaném kávovém dýchánku, venku u řeky nebo při odpočinku na pokojích. Většina z nás velmi ocenila Jakubovu výbornou kávu, kterou pro nás připravil. Někteří z nás se na tuto posvátnou chvíli vyzbrojili vlastními šálky!

campreport2

V době pauz probíhalo olepování mozolů a jiných partií těla Omnifixem (díky Renčo!). Sofistikovanost ovazů a olepů koncem kempu dosahovala velmi vysokých kvalit jak funkčních, tak uměleckých. Tejpování měla na starost Renča, funkčnost, barevné provedení a umělecká kvalita se opět potkávaly ruku v ruce.

První dva dny jsem chodila spát poměrně brzo. Nemohu však vynechat sobotní disko párty se zábavou všech barev, kdy jsme se ještě dodatečně vyskákali. Trénink v tomto dni díky párty pokračoval už v naší režii až do pozdních nočních hodin:-).

Velmi se mi líbila kvalita a úroveň výuky. Všichni teamleadeři i asistenti byli ochotní, nejelo se přes bolest kloubů, pouze svalů. Problematika cviků byla vysvětlena a předvedena do detailu. Myslím, že mnoho z nás to posune dál, co se techniky a síly týče.

Nikdo z nás nevzdal své úsilí na campu a snažil se makat až do konce. Některé dny byli hodně náročné, ale teamová atmosféra pomůže. Odnesla jsem si mnoho cenných rad, urovnala jsem si v hlavě co a jak cvičit a nyní to můžu aplikovat při trénincích ve FuTRU.

Poznala jsem na campu spoustu nových přátel a zajímavých lidí, kterými tu bylo doslova nabito.
Moc díky KB5 a FuTRu za skvělý camp, moc se těším na další.

Zdar a sílu!

Adéla P.


Chceš začít cvičit? Na nic nečekej, zavolej na 608 826 788 (recepce – pondělí až čtvrtek, 16 h. až 20 h.) nebo využij kontaktní formulář níže a domluv se na první cvičení!

Cvičíme ve vlastních prostorách 5 minut od stanic metra Hradčanská/Dejvická – ulice Wuchterlova 1, Praha 6!

    jméno (třeba zadat)

    email (třeba zadat)

    předmět zprávy

    zpráva